Corfu Island – Ag. Georgios

Крф по големина е втор од седумте јонски острови. Познат е по смарагдните заливи, кристално чистото море, луксузните хотели, убавите плажи опкружени со зеленило. Според грчката митологија, островот го добил името по ќерката на Асоп, бог на истоимената река, нимфата Керкира, која ја грабнал Посејдон. 

Долгата и турбулентна историја на Крф придонесува овој остров да има интригантен, шармантен, а понекогаш и мистичен карактер. Величествениот, зелен Крф, (Kerkyra), e хомеровата “прекрасна и богата земја”. Планините доминираат во западниот дел на островот и таму обалата е стрмна и драматична, додека внатрешноста е пространство на спокојна природа. Останатиот дел од островот изобилува со навистина прекрасни плажи од секаков вид.
Градот Крф бил седиште на европското учење уште во раните денови на модерна Грција. Жителите на Крф од дамнешни вемиња воспоставиле културни институции како што се библиотеки и центри за учење. Тие до денешен ден се горди на овие свои културни и интелектуални корени. Ова наследство, денес е видливо преку одличните музеи и богатиот културен живот, па се до врвната кујна под влијание на италијанската. Главниот град Крф е еден од најубавите градови во Грција. Сместен е на источното крајбрежје.
Островот располага со преубави песочни плажи, со кристално чиста вода, хотели, ресторани и места кои со својата убавина ќе ви овозможат незаборавни мигови со вашите најблиски. 
На Крф има безброј опции за сместување – хотели со 5 ѕвезди, приватни вили, студија и апартмани кои најчесто се веќе однапред резервирани.

 

Villa Anestis

Положба: се наоѓа веднаш до Лорд Комплекс лоциран во непосредна близина на центарот на Агиос Георгиос.

Location : right next to Lord Impex located near the center of Agios Georgios.

6818 L Corfu Island  Ag. Georgios 6821 L Corfu Island  Ag. Georgios 6824 L Corfu Island  Ag. Georgios

 

Price list :

Screenshot 1134 Corfu Island  Ag. Georgios

Screenshot 216 Corfu Island  Ag. Georgios

Screenshot 39 Corfu Island  Ag. Georgios

 

Villa George

Положба: се наоѓа во непосредна близина на центарот на Агиос Георгиос на само 2-3 мин. од плажа.

Location : The villa is near the center of Agios Georgios, 3min from the beach.

29833 L Corfu Island  Ag. Georgios 29835 L Corfu Island  Ag. Georgios 29836 L Corfu Island  Ag. Georgios

Price list :

Screenshot 1135 Corfu Island  Ag. Georgios

Screenshot 217 Corfu Island  Ag. Georgios

Screenshot 310 Corfu Island  Ag. Georgios

 

Villa Kapitanos

Се наоѓа во непосредна близина на центарот на Агиос Георгиос, на околу 3-4мин. од плажа.

Location : near the center of Agios Georgios, 4min from the beach. 

44948 L Corfu Island  Ag. Georgios 44958 L Corfu Island  Ag. Georgios 44966 L Corfu Island  Ag. Georgios 44967 L Corfu Island  Ag. Georgios

Price list :

Screenshot 1136 Corfu Island  Ag. Georgios

Screenshot 218 Corfu Island  Ag. Georgios

Screenshot 311 Corfu Island  Ag. Georgios

 

Be a Friend, Share!