Makarska 

makarska Makarska makarska 03 Makarska makarska2 Makarska

 Mагичната привлечност на хрватското приморје доживува кулминација во неговиот најживописен дел – Далмација. Оваа туристичка мека, доволно позната на македонскиот пазар од времето на заедничката држава и денес изобилува со квалитети кои ќе Ве остават без зборови. Синилото на Јадранското Море, автентичните приморски градови, богатиот ноќен живот, морските специјалитети и прекрасните плажи се само дел од долгата листа адути на Далмација! Во вашиот избор и размислувања, – кое место од многуте нанижени од двете страни на градот Сплит: Тучепи, Макарска, Подгора, Брела, Трогир, Примоштен, Шибеник, Водице… би ги избрале за одмор, ние за оваа сезона Ви ја предлагаме Макарска. Бисерот на Далмација и градот кој плени со сета негова содржина. Вам секако ви преостанува само да уживате во неа! А што всушност Макарска ви нуди?! Навистина многу… Близината на островите Брач, Хвар, Корчула… планината Биоково, не така далечните слапови на Крка, Плитвичките езера, градовите Сплит, Солин, Трогир… како и најблиските места: Башка Вода, Брела, Тучепи… се едноставно непрекината инспирација за збогатување на спомените кои можат да се стекнат за само едно лето во Хрватска и Далмација. Доколку пак посакате да го посветите своето време исклучиво на Макарска, сосема е извесно дека нема да останете без фотографии. Посетите на многуте историски градби, како 500 години стариот Фрањевачки самостан, единствениот Малаколошки музеј, Институтот за планините и морето, црквата Св.Марко на Кациќевиот плоштад, Градскиот музеј, црквите на Св.Филип и Св.Петар… се вредност која дополнително ќе го направи вашиот престој во Макарска уште побогат.

The magical attraction on the Croatian shore culminates in it’s most colorful part – Dalmacia. This tourist mecca,  is widely known since the days of former Yugoslavia and today it has much qualities which will leave you breathless. The blue Adriatic sea, authentic cities, rich nigh life, the sea food and beautiful beaches are just one part from the long list of assets. This season we recommend Makarska. The pearl in Dalmacia and the city which has wonderful places to visit. It’s up to you to just enjoy it. Makarska offers a lot. It has couple of islands nearby Brach, Hvar, Korcula, the mountain of Biokovo and also there are Krka, the Plitvian lakes, the cities Split, Solin, Trogir. It is just uninterrupted inspiration for enrichment of your memories which can be made here. If you plan to spend your time strictly in Makarska you won’t return home without photographs. The visits of the many historic buildings, the 500 years old  church, the museum, the institute for the mountains and sea, church St. Marko, the famous square, the city museum, and the churches St. Phillip and St. Pether are the things that will make your stay in Makarska even richer. 

Pricelist :

Наем на сместување: 10 ноќевања, без превоз

The prices are in euros. This arrangement is without transport.

MAKARSKA rent JUNE JULY AUGUST SEPTEMBER
Apartments dates 12 22 2 12 22 1 11 21 31 10 20
(rent 10 nights) Nights 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10
А / 2 студио 2 quests 368 460 506 518 518 518 518 472 403 345 345
А / 2 2 quests 426 518 564 575 575 575 575 529 460 403 403
А / 2+1 3 quests 529 575 667 690 690 690 690 598 547 518 518
А / 2+2 4 quests 656 748 840 863 863 863 863 771 690 633 633
А / 4 4 quests 725 863 955 978 978 978 978 886 777 690 690
А / 5 5 quests 782 920 1012 1035 1035 1035 1035 943 834 748 748
А / 6 (2/3 or 2/2+2) 6 quests 840 978 1116 1150 1150 1150 1150 1012 892 805 805
А / 6 (3/2 rooms) 6 quests 955 1093 1231 1265 1265 1265 1265 1127 1007 920 920
А / 7 7 quests 1058 1150 1334 1380 1380 1380 1380 1196 1093 1035 1035
А / 8 8 quests 1288 1380 1472 1495 1495 1495 1495 1403 1323 1265 1265

 АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ДО МАКАРСКА (само билет): 80 EUR / 50 EUR (за деца до 12 год.)

The bus ticket to Makarska costs : 80 eur / 50 eur (for children until 12 years.)

 

01.ден СКОПЈЕ – МАКАРСКА
Состанок на групата во 16:30 часот на паркингот пред хотел “Holiday Inn”, заминување за Хрватска во 17:00 ч. Патот води преку граничниот премин Блаце со Косово, Албанија и Црна Гора. Дневно и ноќно возење со попатни одмори.

02.ден МАКАРСКА
Пристигнување во Макарска во претпладневните часови. Попладне, сместување во собите и слободно време за одмор, релаксација и запознавање со летувалиштето. Ноќевање.

од 03. до 11.ден МАКАРСКА
Денови за одмор со престој во соби (со сопствена бања) во приватни куќи, на база ноќевање или полупансион (со исхрана во ресторан). Комуникација со локалните представници за евентуални дополнителни услуги, факултативни излети и посети.
12.ден МАКАРСКА – СКОПЈЕ
Напуштање на собите (до 10:00 часот). Заминување од Макарска во попладневните часови (во 16:00ч.). Дневно и ноќно возење со попатни одмори. Патот води преку Црна Гора, Албанија и Косово.
13.ден СКОПЈЕ
Пристигнување во Македонија во претпладневните часови.

 

Arrangement with transport

Program for the travel :

1st day Skopje – Makarska

Meeting with the group on 16:30 in the Holiday Inn parking, leaving to Croatia on 17:00. 

2nd day Makarska

Arriving in Makarska in the afternoon hours. Accommodation in the rooms and free time for rest, relaxation and seeing the place. 

From the 3rd to 11th day Makarska

Days for summer holiday. The rooms have own bathroom, and the arrangement is half board. There is an option for organized events.

12th day Makarska – Skopje

Leaving the rooms in 10:00 o’ clock. Leaving to Macedonia in 16:00.

13th day Skopje

Arriving in Macedonia in the afternoon hours.
Pricelist for one person – 10 nights + transport
The prices are in euros.

 

Цена по Лице за Пакет Аранжман – 10 ноќевања со превоз

MAKARSKA

Per person

JUNE

JULY

AUGUST

SEPTEMBER

Private accommodation

Dates

11

21

1

11

21

31

10

20

30

9

19

(10 nights + transport)

Nights

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

“No name”

Adult

169

189

209

219

219

219

219

199

179

159

159

1/2 room (twc)

until 25.April

153

171

189

198

198

198

198

180

162

144

144

JOVIC & JELAS House

Adult

182

204

226

237

237

237

237

215

193

171

171

1/2 room (twc)

until 25.April

164

184

204

214

214

214

214

194

174

154

154

 

Be a Friend, Share!