Thassos apartments

 Limenaria е втор по големина град на островот Тасос. Позната и како најголемо туристичко место на јужниот дел на островото, таа како да е постојано заплисната од синото море и топлото егејско сонце. Нејзините песочни плажи, над кои се спуштаат сенките на зелените дрва, се најспецифичната слика за неа. Објектите за сместување во овогодишната сезона, се повторно зголемени со капацитет, но при тоа воедно ги задржуваат предходно прифатените стандарди и квалитет на престој во нив. Близината и можноста за посета на познатите места како: Пефкари, Потос или Скала Потамиа, се само дополнителен мотив и спомен, кој ќе го понесете со себе по вашето заминување од Тасос.

Limenaria is second by size city on the Thassos Island. It’s known as the largest tourist place on the south side of the Island. It can offer beautiful beaches. The objects for accommodation  for this season are with larger capacity but in the same time all the quality standard are kept. There is also possibility to visit the near places of Pefkari, Potos and Skala Potamia.

 

Apart & Hotel Ralitsa

Apart & Hotel Ralitsa всушност претставува, специфичен објект за одмор во Лименарија. Лоциран во првата линија покрај синото море, овој хотел располага и со поголем број на соби и студија за сместување на своите гости. Во неговиот состав покрај единиците за сместување, објектот брои и мало лоби со рецепција, како и ресторан со дополнителни услуги за исхрана на заинтереираните гости. Основното сместување во студија од годинешнава понуда, им овозможува на нашите гости организација на комфорен одмор со сопствена или пак ресторанска исхрана во зависнот од нивниот избор. Близината на плажата и центарот на градот, се секако дополнителен императив за нив.

This hotel is located on the first line by the blue sea and it has many rooms and studios for it’s quests. The object can offer reception, restaurant etc. The hotel can offer food for the quests or they can choose to eat in the nearby restaurants.

ralitza 1 Thassos   Apartments ralitza 2 Thassos   Apartments ralitza 3 Thassos   Apartments

 

Pricelist :

The prices are in euros.

7 or 9 nights + transport
Thassos rent MAY

JUNE

JULY

AUGUST

SEPTEMBER
studio/apartments DATES 30 6 13 20 27 6 15 24 2 11 20 29 5 12 19
7 or 9 nights+transport Nights 7 7 7 7 9 9 9 9 9 9 9 7 7 7 7
RALITSA “B” (tv, ac*) 1/2 (2 guests) 114 124 138 152 198 225 243 252 252 252 225 163 142 124 114
Limenaria until 05 April 108 118 131 144 185 203 219 227 227 227 203 148 134 118 108

 

7 or 9 nights without transport
Thassos Rent MAY

JUNE

JULY

AUGUST

SEPTEMBER

studio/apartments Dates 30 6 13 20 27 6 15 24 2 11 20 29 5 12 19
7 or 9 nights Nights 7 7 7 7 9 9 9 9 9 9 9 7 7 7 7
RALITSA “B” (tv, ac*) 1/2 (2 guests) 147 168 196 224 315 369 405 423 423 423 369 245 203 168 147
Лименарија until 05 April 136 155 181 207 290 325 357 373 373 373 325 216 187 155 136

Be a Friend, Share!